به گزارش مشرق، یادمان نرفته که چندی پیش بود که یکی از دانشمندان هستهای کشورمان را مظلومانه در خیابانهای تهران به شهادت رساندند اما دریغ از پست یا استوری سلبریتیهایی که همیشه درباره هرچیزی اظهارنظر میکنند. شهیدی که نقش مهمی در پیشبرد برنامههای علمی و هستهای کشورمان داشت.
بیشتر بخوانید:
ادای دین میترا حجار و کتایون ریاحی به «نیما زم» و آمدنیوز +تصاویر
همان سلبریتیهایی که از اتهامِ اشخاصی همچون برادران افکاری و نسرین ستوده خبری ندارند و فقط در محافلشان و صفحات شخصیشان، افکارِ مردم را بازیچه خودشان قرار میدهند. البته این روزها کاربران مجازی دیگر، فریبِ هر نوع اظهارنظری را نمیخورند. مثلاً جایی که از یک جاسوسی دفاع شود که در مقاطعی کشور را دچار اغتشاش و ناامنی کرد. حالا عدهای از همین سلبریتیها با تسلیت به خانواده این جاسوس، اعلانِ عزا میکنند.
این گروه از سلبریتیها با اهدافی خاص واردِ این جریانها میشوند. آنها در نوشتن این پیامهای تسلیت، همیشه میگویند از مسائل سیاسی و اتفاقات پیرامونیاش آگاهی ندارند و فقط قصد همدردی دارند. چرا اینجا همدردی و زمانِ شهادت یک نخبه ارزشمند کشور، ترجیح میدهید سکوت کنید!
چرا همین خانمهای بازیگر که الان به پدر "روحالله زم" تسلیت میگویند در موضوعِ تخصصی خودشان، یعنی سینما موضع نشان نمیدهند که این روزها خالی از محتوا شده و دستمزدهای نجومی بازیگرانش، بسیاری از تهیهکنندگان کاربلد و دستاندرکاران امر را ورشکسته و درمانده کرده است. پولهای بادآورده و سرمایههای مشکوکی که هر روز بیشتر میشوند و پولشویی که بسیاری از دلسوزان فرهنگ و هنر دربارهاش صحبت میکنند.
سادهترین پاسخ این است که آنها سواد و علم تخصصی پرداختن به فرم و شکل و محتوای سینما را ندارند.
پیامِ تسلیتگونه میترا حجار با داستانی از دیدار با پدر "زم" و حتی کامنتِ کتایون ریاحی در ادامه این پست که او هم به گونهای با خانواده گرداننده کانال معاند آمدنیوز، به نوعی همدردی کرده، انتقاد بسیاری از کاربران مجازی را به همراه داشته است.
شخصی نوشت: خانم حجار اینستاگرام فضایی نیست که شما احساسات بدون منطق خودتان را نشر بدهید، کسی که بر ضد امنیت کشورش در هر کجای دنیا کاری میکند مجرم است و اعدام میشود. دلسوزی باری کسی که خواستار تحریمهای بیشتر برای کشورش بود کاملاً اشتباه و بیمنطق است؛ لطفاً فقط بازیگر باشید نه شخصی دیگر.
شخص دیگری از این اقدام خانم بازیگر انتقاد کرد و نوشت: خانم حجار چرا وقتی دانشمند ما را کفِ خیابان ترور کردند احساس همدردی نکردید؟؟
این بازیگر در جایی از پستِ مجازیاش به رأفت اسلامی اشاره کرده که یکی از کاربران برایش اینطور نوشته است: چرا در مقابل ترور دانشمندان هستهای و شهید شدن مدافعان حرم هیچ پیامی نمیفرستید؟ آنهایی که واقعاً آدمهای خیلی درست و انسانی بودن و در راه دفاع از دین خدا و میهنشان مظلومانه به شهادت رسیدند. چرا برای آنها پیام تسلیت نمیفرستید.
اما برای فردی که علیه مملکت خودش کلی آشوب و اغتشاش راه انداخت اینقدر دلتان میسوزد؟ سؤال اینجاست که در مقابل شهید شدن جوان امر به معروف و نهی از منکر در تهران که آن هم خانواده داشت و خانوادهاش منتظر آمدنش بودند هیچ پیام دلسوزانه و تسلیتی نمیفرستید. فقط برای کشته شدن افراد گمراه شده به معنای واقعی اینقدر دل میسوزانید و طلب رأفت اسلامی میکنید.
شاید برای بسیاری از مخاطبین جالب باشد که افرادی مثل "میترا حجار" سابقه حضور در فیلمهای خارجی را داشتند اما این فعالیت و حضور خیلی موفقیتآمیز نبود. چرا که سال ۱۳۸۴ مقصد اولیه حجار، فرانسه بود، کشف حجاب کرد و روی فرش قرمز مانورها داد و بعد از مدتی به آمریکا رفت. اما حضورش در خارج از کشور خیلی موفقیتآمیز نبود. زودتر از بین المللی شدن به کشور بازگشت.
میترا حجار حضور موفقی در کشورهای خارجی نداشت و فقط بازی کوتاهی در سریال تلویزیونی اسمیت داشت. با توجه به این سابقهها، این شائبه بوجود میآید که افرادی همچون او، هدفشان از این موضعگیریها، دریافت امتیاز از سفارتخانههای خارجی در ایراناند که راحتتر به خارج از کشور بروند. همانطور که پیش از این برخی دیگر این راه را رفتند؛ برخی با حاشیههای خارج از عرف و برخی هم با همین اظهارنظرهای پوشالی.
انتقاد کاربران از اظهارنظرِ قابل تأمل خانم بازیگر بسیار زیاد است و در این مجال نمیگنجد اما در ادامه میتوانید تصاویر آن را ببینید. لازم است جلویِ این تشویشها به سبکِ سلبریتیهای ناآگاه که معلوم نیست از کجا موجهایشان سازماندهی میشود، گرفته شود. در برخی اوقات عدم نظارت باعث شده که این سؤال بوجود آید آیا این گروه که در جلوی دوربین آثار سینمایی و فرهنگی و حتی تلویزیونی این مرز و بوم، مشهور شدهاند، با این نوع موضعگیریها و حرکتها به قسمتی از پازل اقدامات ضدامنیتی دشمن تبدیل شدهاند؟
سلبریتیهایی که موضعگرفتن برایشان حد و مرزی ندارد؛ روزی با یک حرفِ نسنجیده در برنامهای خانگی باعث دعوای قومیتی میشوند، روزی از دوقلوهای "پایتخت" حمایت کورکورانهای میکنند و امروز هم به حمایت از جاسوس امنیتی، داغدار "روحالله زم" میشوند.
میترا حجار سال ۲۰۰۶ در یک اپیزود از سریال «اسمیت» بازی کرد و سال ۲۰۰۹ جلوی دوربین گابریل اسکات در فیلم «استلینای آبی» رفت. هر دو تولید کشور آمریکا هستند. او تجربه موفقی از همکاریهای خارجیاش نداشت سریال «اسمیت» از مجموعههای پرطرفدار آمریکایی است اما حضور حجار بهاندازهای نبود که بتواند عرضاندام کند. فیلم «استلینای آبی» هم به دلیل کیفیت پایینش دیده نشد و طبعاً بازیگر آن نیز به چشم نیامد. البته حجار در این فیلم حضوری کمرنگ داشت و عامل مضاعفی بر ندیده شدنش بود.
حجار حالا مدتی است که به لطف رافت نظام اسلامی، بار دیگر در محصولات سینما و تلویزیون داخل هم حضور دارد.